dec 192014
 

appelaere

Er zijn heel veel redenen om aan De Appelaere te gaan. Ik kreeg een flesje in het mooie pakket van het Kroon op het Werk #Allyouneedisfood kerstevent maar eigenlijk kende ik het natuurlijk al. Duurzaam, schonere wereld, verantwoord omgaan met reststoffen, honderd procent natuurlijk en geen rommel, vol vitamines en mineralen. Ik noem maar even een paar belangrijke dingen.  Als je meer informatie wilt kijk dan vooral even goed rond op de website van Appelaere. Nu ben ik nogal van het zelf persen van sap in de slowjuicer maar daar heb je niet altijd tijd voor of zin in. Dan is Appelaere een uitstekend alternatief. Maar er is meer. Je kunt er overheerlijke alcoholvrije drankjes mee maken.Lekker is om deze cocktails “on the rocks” te schenken. Mag in een whiskeyglas maar staat ook in een wijnglas of cocktailglas heel feestelijk. Zorg dat alle drankjes goed koud zijn voor je ze gaat mengen.
Hier komen er een paar.

Zet een pot rooibosthee en doe daar een half stokje kaneel en twee kruidnagels in. Laat koud worden. Vul een glas met ijsblokjes en doe daar een theelepel gembersiroop over en dan half rooibosthee / half Perelaere of Sinaasappelaere.

Fijne combinatie is ook de Sinaasappelaere met wortelsap en gembersiroop. Je kunt wortelsap zelf slowjuicen maar er is ook een prima alternatief in flessen verkrijgbaar.

Een hele frisse is deze. Muntblaadjes in een glas en dan opvullen met ijsblokjes. Half Appelaere / half bubbeltjeswater.

Nog een frisse. Scheutje limoensap. Half Sinaasappelaere / half bubbeltjeswater.

Een stoere maak je door een rood pepertje in hele fijne ringetjes te snijden. Heel klein beetje onder de ijsblokjes doen, Sinaasappelaere erover en een roerstokje van citroengras erin.

De vatiaties zijn eindeloos. Al of niet aangevuld met gekoelde thee of bubbeltjeswater. Mooie smaakcombinaties kun je maken met kaneel, kruidnagel, kardemom, munt, citroengras, limoen, rode peper en gember.

Wie het iets zoeter wil kan ook suikersiroop maken en daarin fijngesneden citroengras, munt of gember laten trekken. Los de suiker op in water en laat het even koken. Doe de gekozen smaak erbij en laat minimaal 24 uur staan en haal het dan door een zeef. Op 250 gram suiker gebruik je 250 ml water.
Maak op deze manier verschillende siroopjes met een smaakje en gebruik die om te mengen met ijskoude Appelaere, Perelaere of Sinaasappelaere eventueel aangevuld met bubbeltjeswater of thee. Maar helemaal puur mag natuurlijk ook.

Tip: om te voorkomen dat je alle mogelijkheden steeds weer moet opnoemen is het erg handig om een drankenkaartje te maken waar de gasten uit kunnen kiezen. Bedenk leuke namen voor je eigengemaakte cocktails.

De sappen van Appelaere zijn verkrijgbaar in de horeca (waar ze ook weleens wat meer leuke alcoholvrije cocktails op de kaart mogen zetten wat mij betreft) en bij de meeste grote supermarkten.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*