jan 172006
 

Appels uit de oven
Een toetje is lekker en in de winter is een warm toetje eigenlijk nog lekkerder. Na een stamppot of stoofschotel een schaal warme appels op tafel. Per persoon 1 appel (alhoewel?) door de helft, schillen en het klokhuis eruit. Oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en leg daar de appels in met de holle kant naar boven. Hier en daar een klontje boter erop. Meng wat rietsuiker met kaneel en strooi dat, samen met wat geschaafde amandelen, over de appels. Giet een klein beetje sinaasappelsap aan de zijkant in de schaal en zet 30-35 minuten in de oven (niet afdekken) tot de appels zacht zijn. Heerlijk met vanillevla maar ook als alternatief voor appelmoes het overwegen waard.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  6 reacties aan “Appels uit de oven”

 1. Dit vind ik het lekkerst met zelfgemaakte custardvla!

 2. Heerlijk, glaasje calvados erbij?

 3. Ik ben hier via eten.blieb.bl gekomen, misschien leuk voor andere artikelen

 4. Joehoeeeee

  Het is kaie lekker vriend..

 5. Vanavond heerlijk van gesmuld.
  Viel erg goed in de smaak.
  Bedankt!

 6. Vanmi appels geplukt in de boomgaard Olmenhorst; dus week vol appelgerechten. supertoet voor kids en volwassenen, lekker met vanillevla en laatste 5 minuten rozijnen over appels.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*