jul 252005
 

AubergineschotelAubergineschotel

Deze aubergineschotel maakten wij gisteravond en dat zal niet de laatste keer zijn. Wij bakten de plakken aubergine in ruim olie en dat maakt de schotel behoorlijk machtig en vet. Je kunt de aubergineplakken natuurlijk ook insmeren met olie en in de grillpan bakken. Dat doen we volgende keer. Ik geef de hoeveelheden voor vier personen. Maak een saus van 1 ui, 2 knoflooktenen, 2 selderijstukken, 1 wortel (alles fijngesneden) en 400 gram tomaten. Het recept zegt uit blik maar wij namen verse tomaten. Smoor dit alles in olie en doe er wat oregano bij. Na zo’n 20 minuutjes haal je de staafmixer erdoor en heb je een heerlijke saus.
Bak nu de 3 aubergines in plakken in olie of in de grillpan. De plakken laag om laag met de tomatensaus in een ovenschotel en afdekken met mozzarella. 25 minuten in de oven op 190 graden. Wij aten er vers gebakken broodjes met boerenroomboter bij en de schotel zag er zo uit:

Aubergineschotel

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Aubergineschotel”

  1. Dit was echt een heerlijk recept! Heb ook de aubergineplakker ingesmeerd met olijfolie en vervolgens gegrilled. Super lekker.
    Ook het sausje is door de verse ingredienten zeer smakelijk!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*