jul 242014
 
Foto van Flickr

Foto van Flickr

Deze overheerlijke salade kun je in zoveel variaties maken dat je hem regelmatig op tafel kunt zetten zonder dat het gaat vervelen. De dressing is steeds hetzelfde en daar beginnen we dan ook mee. De hoeveelheid is een beetje afhankelijk van hoeveel salade je maakt. Voor een niet zo heel grote salade maak je een dressing van 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel Thaise vissaus (Nam Pla), 1 heel fijngesneden groen pepertje zonder zaadjes, 1 teen knoflook uit de knijper, het sap van 2 limoenen, 2 theelepels suiker, peper en zout naar smaak. Je kunt overigens de dressing heel goed een aantal dagen bewaren dus beter teveel dan te weinig maken.

De salade zelf heeft als basis heel fijngeraspte wortels en ragfijn gesneden (of ook geraspte) witte kool. Van allebei eenzelfde hoeveelheid. Vervolgens gaan we bedenken wat we verder toevoegen. Een simpele maar heel lekkere variant is blokjes appel, een flinke hand pinda’s die even geroosterd zijn en grof gehakt en een klein handje fijngesneden koriander. Wat uitgebreider kan het een maaltijdsalade worden. Grote gegrilde garnalen en hele dunne reepjes komkommer. In dunne reepjes gesneden lenteuitjes en partjes tomaat. Of taugé, rode paprika, sperzieboontjes (gaar in in de lengte doorgesneden), reepjes gegrilde kip of heel kort gebakken biefstuk, mango of papaya in reepjes. Allemaal even heerlijk. Hussel de dressing voorzichtig door de salade en laat het minstens een half uurtje intrekken.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*