jul 142005
 

Bellini

Een echt zomerdrankje. Voor deze Bellini heb je eigenlijk van die witte perziken nodig maar gewoon gele mag ook. Je kunt het trouwens net zo goed met aardbeien maken. Ook heerlijk. Vier perziken op 1 fles witte wijn met bubbels. Zorg dat de wijn goed koud is. Maal het fruit (schoon en zonder schil natuurlijk) tot pulp in de blender of sapcentrifuge. Heb je die niet dan kan het ook met een staafmixer maar dan moet je eerst wat wijn bij het fruit doen. Om het tot een heel chique drankje te maken haal je de vruchten even door een zeef maar nodig is dat zeker niet. Heb je ze door de sapcentrifuge laten vermalen dan hoeft dat helemaal niet want die slaat de pulp er zelf al uit.
Bubbelwijn mengen met het verse vruchtensap en in mooie lange glazen schenken. Zachtjes van nippen onder de parasol.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Bellini”

  1. Pfjoe, gelukkig heb ik beide ingrediënten in huis!
    Ik verheug me op vanavond!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*