jun 272005
 

Amaretto

Je hoeft bij dit toetje geen Amaretto te gebruiken maar lekker is het wel. Drink je de rest niet op en wil je dus geen grote fles dan is zo’n klein flesje (slijter) wel erg handig. Deze hoeveelheden zijn voldoende voor zes personen. Druppel wat Amaretto over 250 gram bitterkoekjes. Snij een 1/2 literblik perziken aan stukjes en vang het sap op. Mix 4 eidooiers met 50 gram suiker tot het dik en romig is en klop er dan het perziksap en 500 gram mascarpone door. Schep de helft van deze creme door de bitterkoekjes. Nu moet je kiezen of je het toetje in één grote schaal maakt of ieder z’n eigen schaaltje. Doe het bitterkoekjesmengsel in een platte schaal of schaaltjes en schep er de stukjes perzik op. Verdeel de andere helft van de creme erover en zet enkele uren in de koelkast. Garneren met amandelschaafsel of van die gemalen bruine suikernootjes van Baukje.
Bij ons gaat het met minder dan zes personen ook op.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*