nov 172009
 

Een bloem van rode ui

Nee, deze is niet van mij. Gevonden in een glossy tijdschrift uit een ver land en ik wil hem graag onthouden dus plaats ik hem hier.
Helemaal voor mezelf en helemaal voor mij alleen. Maar jullie mogen hem ook maken hoor. Wel uitproberen voor de feestdagen en niet op de dag zelf voor het eerst maken.
Per persoon een grote rode ui. Zorg dat alle uien even groot zijn. Met een scherp mes snij je de bovenkant van de ui af en daarna pellen zoals altijd. De bodem moet aan elkaar blijven!
Daarna, weer met dat scherpe mes, de ui in acht delen snijden (zoals een taart) maar niet helemaal tot op de bodem. Probeer hem daarna vast voorzichtig wat uit elkaar te halen zodat een bloem ontstaat.
Vervolgens zet je de uien naast elkaar in een pan waarin half water en half witte wijn zit met een scheut azijn, peperkorrels en laurierblad.
Laat 15 minuten koken en daarna eruit halen en afkoelen. Nu kun je de uien voorzichtig uitvouwen tot bloem en wellicht zelfs het hart er voorzichtig uithalen zodat je ruimte krijgt om ze te vullen met een vismousse en te garneren met zalmeitjes en bieslook.
Oh, ik vind het zo mooi!
Er staat nergens in het tijdschrift van wie de foto of het recept is dus ik kan de maker helaas niet eren.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Bloem van rode ui”

 1. Wat een prachtige foto en wat een idee. Dat ga ik zeker proberen.
  Als altijd een plezier om te lezen en kijken hier!

 2. Het lijkt wel Japanse keukenkunst!!!
  Iedereen op je site is er STIL van…
  Schitterend.

  Mooi voor de feestdagen. Doet me denken aan
  de geschilde tomaat, opgerold tot een roos.

  (Denk je nog aan een mooie tekst over olijfolie???)

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*