mei 202005
 

Een lekker soepje staat hoog in mijn top tien. Het vult, het is gezond, het is erg lekker en je kunt het zo fijn invriezen om dan steeds jezelf te verwennen met een smakelijk kopje soep.
Deze bloemkool/rookkaas/mosterdsoep is in alle opzichten een juweeltje.
Smoor een fijngesneden ui en wat knoflook in een grote pan. Na een minuutje 450 gram bloemkool in kleine roosjes erbij en licht laten kleuren. Vervolgens 50 gram bloem erbij en nog een minuutje rondroeren in de pan.
Langzaam maar zeker 1,5 liter kippenbouillon scheut voor scheut toevoegen en de hele zwik zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken. Nadat de soep een beetje is afgekoeld de staafmixer rond laten gaan. In een blender kan natuurlijk ook.
Soep weer verwarmen en vlak voor het opdienen doe je er 100 gram geraspte rookkaas en 1 dikke theelepel grove mosterd bij.
De rookkaas kun je zelf raspen (zonder donkere korst !) of je koopt een ons plakjes om in kleine reepjes te snijden.
Lekker met verse nootmuskaat, een dotje crème fraîche en wat bieslook.
Vries je de soep in doe er dan later pas de kaas en de mosterd bij.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Bloemkool/rookkaas/mosterdsoep”

  1. Wat een heerlijk soepje, zeker op zo’n herfstig dagje als vandaag. Als vegetariër heb ik de kippebouillion vervangen door tuinkruidenbouiilon, het smaakt echt yummie!

  2. Klinkt goed. Ideaal experimentje om van dat stukje bloemkool dat over is af te komen.

    Past ook prima in mijn dieet 🙂

  3. Oh….. maar dat was lekker.

    Bedankt !

    (al zal die overheerlijke zelfgemaakte kippenbouillon er ook wel aan bijgedragen hebben)

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*