aug 042005
 
bloemkooltaart

bloemkooltaart
Deze bloemkooltaart maakte manlief gisteravond en zoals altijd was het weer heerlijk. De hoeveelheid aardappelen en bloemkool zijn hetzelfde als bij de gewone warme maaltijd dus die moet je zelf bedenken. Kook de aardappelen en de bloemkool gaar en bak ondertussen 1 of 2 uien in kleine stukjes gesneden. Stamp de hele boel door elkaar samen met twee eieren (bij een taart voor twee personen), wat mosterd, boter en geraspte kaas. Wat we er voor de rest nog doordoen is iedere keer weer anders. De taart op deze foto bevat verder nog wat zongedroogde tomaatjes en kappertjes. Uitgebakken spekjes is een optie maar ook fijngesneden zwarte olijven. Verzin maar wat. Beboter een springvorm en bestrooi de binnenkant met bloem. Alles erin en nog wat kaas erover. In de oven op 175 graden en 45 minuten later zit je te smullen. Het zal duidelijk zijn dat je deze taart een paar uur van te voren in de vorm klaar kunt zetten. Makkelijk en toch iets bijzonders als je eters krijgt. Komkommersla doet het natuurlijk altijd goed bij bloemkool maar ook een schaaltje piccalilly is fijn.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  6 reacties aan “Bloemkooltaart”

 1. Heb er alles al weer voor in huis gehaald… grinnik.

 2. Goed idee! Ik word altijd erg moedeloos van bloemkool, maar echt alles is lekker als taart!

 3. Weer zo’n site die je niet terug laat springen, vervelend!!!
  janassies@hotmail.com

 4. @Janassies.
  Geen idee wat je bedoelt. En wat er dus zo vervelend is.

 5. Nog even @Janassies.
  Als je soms bedoelt dat je weer terug wilt naar het begin van deze weblog dan moet je gewoon op het plaatje bovenaan de pagina klikken.

 6. tip: uien bakken met texmex/tacokruiden en dan stampen.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*