nov 262009
 

Komkommer met boursin en tomaat

Geen idee hoeveel jaar het al op de markt is maar Boursin was absoluut het eerste “buitenlandse” kaasje dat vroeger thuis op tafel kwam. In die vroegere jaren was er geen mens die op het idee kwam om iets anders met Boursin te doen dan het op een toastje te smeren.
Dat is nu wel even anders en vanaf 1 december kun je met gemak het Kookboek Bijzonder Boursin in je bezit krijgen. Meer informatie op de Boursin website. Hele leuke recepten in dat boek en allemaal de moeite van het proberen waard.
Maar ik heb er ook nog eentje. Niet van mezelf maar van Cherrapeno Blogspot die mij toestemming gaf om zowel het recept als de foto te gebruiken. Een geweldig leuke site trouwens en jaloersmakende foto’s.
Halveer een komkommer in de lengte en haal met de kaasschaaf een randje van de onderkant zodat de komkommer niet meer wegrolt. Met een (thee)lepel de zaadjes eruit schrapen en wellicht nog iets meer zodat je een ruimte krijgt om te vullen met Boursin. Eerst goed droogdeppen met keukenpapier maakt dat wat simpeler.
Daarna in stukjes snijden en op ieder stukje een blaadje basilicum en een zongedroogd tomaatje uit olie prikken. Wat verse peper uit de molen erover en is het geen plaatje? Niet alleen lekker maar zo prachtig om te zien.
Heerlijk in de zomer maar ook helemaal in de kerstkleuren en daarom komt het zeker op tafel met de feestdagen.

Met dank aan Cherrapeno Blogspot. Klik op de foto om naar het originele recept te gaan.
En vergeet niet dat Kookboek Bijzonder Boursin te bemachtigen.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Boursin kookboek en hapje”

  1. Gemaakt, ondanks mijn reserve ten aanzien van de boursin.
    Lekker snel, een plaatje om te zien en erg lekker.

  2. Deze hapjes zijn echt heerlijk en zien er prachtig uit.

  3. Super origineel zeg, en zo makkelijk om te maken! Ga ik binnenkort doen, bedankt!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*