dec 182005
 

Gevulde champignons

Nee, nee, nee, driewerf nee ! Wat zie ik nu weer in de winkel? Een bakje gevulde champignons, met iets zompigs knoflooksonduidelijks, dat je alleen in de oven hoeft te zetten. Deze gevulde champignons hoef je ook alleen nog maar in de oven te zetten want de vulling maak je een dag van te voren of ’s morgens om zes uur want het wordt toch een drukke dag dus die paar uurtjes slaap kun je ook wel missen.
Voor vier personen 500 gram zo groot mogelijke champignons naar keuze. Breek de steeltjes eruit en hak die fijn. Fruit twee heel fijngesneden sjalotjes, 2 uitgeknepen teentjes knoflook met 50 gram heel fijngesneden rookspek in wat boter en doe daar de gehakte steeltjes bij. Bak op een hoog vuur tot het vocht verdampt is. Van het vuur af erdoor roeren: 125 ml crème fraîche, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, 75 gram geroosterde en gehakte hazelnoten, peper en zout. Zo, dat was de vulling.
Blancheer de champignonhoeden 5 minuten in kokend water. Uitlekken en afkoelen. Vullen met de massa en in een ovenschaal zetten. Vervolgens giet je er 1 dl mooie droge Bourgogne of andere droge witte wijn omheen en bestrooi je de champignons ruim met geraspte kaas (gruyère bijvoorbeeld). Oven op 180 graden en de schaal gaat er 20 tot 30 minuten in en als het te bruin gaat worden afdekken met …. inderdaad.
Wat drink je daarbij? Nou de rest van die Bourgogne natuurlijk.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Champignons met hazelnoten”

  1. water in de mond
    buikje rond
    van al dat lekkers wat
    op Culinette stond

  2. Mmm, lekker!

  3. Heerlijk Cornette, de strijd aanbinden met die zogenaamde kant-en-klaar cultuur, die alleen maar duur is, niet lekker is en geen tijd spaart.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*