jun 012017
 


In het Omniversum in Den Haag draait op dit moment o.a. de film ‘China, The Rise of an Empire.’ Wij waren zo gelukkig een uitnodiging te ontvangen om deze film te gaan zien. Nu is het altijd spectaculair om naar het Omniversum te gaan maar eerlijk is eerlijk, deze film stond wel hoog op ons wensenlijstje.

China, The Rise of an Empire vertelt het verhaal van de ontwikkeling van China vanaf de tijd van de eerste keizer Qin Shi Huang en het beroemde Terracottaleger tot aan de wereldmacht die het nu is. Maar het grootste deel van de film gaat over het Terracottaleger en het mausoleum van de eerste keizer. De film is een visuele belevenis met schitterende luchtfotografie en de nieuwste time-lapse technieken. Dankzij het koepelscherm ter grootte van een half voetbalveld en de sublieme geluidsweergave van het Omniversum voelt het alsof je zelf in China bent.

Ook het verhaal zelf is spectaculair. Het deel van het Terracottaleger dat inmiddels is blootgelegd is nog lang niet alles. Het mausoleum van de eerste keizer is nog verstopt in een enorme heuvel en men vermoedt dat daarin een enorm gebouw van zo’n zeven etages te vinden is met alle rijkdommen en bijzonderheden van dien. Maar men graaft het niet op omdat de technieken van nu nog niet voldoende ontwikkeld zijn om de schatten naar behoren te conserveren. De archeologen hebben hun lesje geleerd bij het opgraven van een “krijger” van klei die nog helemaal in de originele kleuren te zien was. Na het opgraven verdwenen die kleuren binnen een uur!! Ach, het is zo’n interessante en mooie film. Zeer de moeite waard.

Als je geluk hebt dan kun je na afloop van de film de smaken van Azië proeven in het Omniversum. Dat wordt mogelijk gemaakt door de inmiddels bekende Aziatische supermarktketen Amazing Oriëntal. Net toen wij er waren viel er niets te proeven maar wij hebben een Amazing Oriëntal om de hoek dus dat komt helemaal goed. Met 29 vestigingen in Nederland zag Amazing Oriëntal in deze film dé kans om de Chinese cultuurhistorie onder de aandacht te brengen bij hun klanten.

Kortom, als fans van zowel het Omniversum als van Amazing Oriental hadden wij een heerlijke middag.

Heb je geen Amazing Oriental in de buurt? Ze hebben een uitgebreide webshop!

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*