jun 192006
 

Citroenwijn

Met warme dagen om ons heen en nog veel meer warme dagen voor ons is het sfeervol om een avondje eens te beginnen met een bijzonder glas. Voor zes glazen doe je 85 gram (riet)suiker samen met 4 eetlepels citroensap in een pannetje. Zachtjes verwarmen en blijven roeren tot de suiker geheel is opgelost. Het moet vervolgens helemaal afkoelen en liefst koud worden in de ijskast. Je kunt dit tot 4 of 5 dagen vooraf maken. Verdeel de siroop over zes glazen en schenk ze verder vol met ijskoude sprankelende witte wijn of een Crémant de Bourgogne. Even goed roeren en versieren met verse blaadjes pepermunt.
Zorg in ieder geval dat je een tweede ronde in de koelkast hebt staan.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Citroenbubbels”

  1. Er is vast geen suikervrije variant ;-(

  2. Natuurlijk wel Yvonnep. Je mengt citroensap met namaaksuiker. Zonder het te verwarmen. Dat spreekt vanzelf. Gewoon oplossen en verder hetzelfde.

  3. oh, lekker! ga ik doen, want ik ben dol op citroen (sorry, voor de rijm 😉

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*