mrt 172013
 

courgettekaas

Soms is groente van zichzelf een beetje saai. Een beetje erg saai. Dan moet je er iets mee om het spannend te maken.
Courgette vind ik een heerlijke groente maar inderdaad eentje waar je iets mee “moet”. Als je er niks mee doet dan is het ook niks. Een beetje alsof ik in de spiegel kijk net na het opstaan. Er moet nog wat gebeuren anders is het echt niks.
Nu is het in het geval van een courgette iets simpeler om er nog wat van te maken dan van mijn verschijning in de vroege ochtend.

Kies zo klein mogelijke courgettes die nog hard zijn. Snij een pond courgettes in schuine plakjes (recht mag ook hoor) en snij een klein uitje zo fijn mogelijk. Bak dit samen in wat boter lekker bruin. Schep er wat pittige geraspte kaas door en doe de courgettes dan in een ovenschaal.
Meer kaas erover en nog even onder de grill.
Natuurlijk mag er ook wat knoflook in.  En experimenteren met verschillende soorten kaas is een must!

Maak dit eens als klein bijgerecht samen met nog een andere groente zoals bijvoorbeeld Franse wortelen. Gebakken aardappelen erbij en je hebt een heerlijke vlees/visloze maaltijd.

Meer spannende dingen met groente:

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*