jun 012009
 

Courgettestoof met rode ui

Dit was me toch heerlijk. Als je niet zo’n olijfolie-eter bent dan meng je de olie met witte wijn. Eventueel tussendoor een beetje olie erbij om aanbranden te voorkomen. Wij deden dat niet want wij zijn olijfolie-eters.
Scheut olijfolie in brede pan. Laagje dun gesneden plakken rode ui op de bodem. Peper, zout, knoflook en kruiden (tijm, rozemarijn etc) erover en dan laagje heel dun gesneden courgette erop. Weer peper, zout en de rest erop en wat olie en nog een laagje courgette en weer de rest. Voor alle zekerheid nog een laagje olijfolie erover.
Zo’n 30 minuten hééééél zacht smoren. Niet teveel vocht erbij want de uien moeten een beetje karamelliseren.
Dan ziet het er zo uit. Tja, wij hebben soms de rare gewoonte om groente op een apart bordje te serveren. Geen idee waarom.

Courgettestoof met rode ui

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  6 reacties aan “Courgettestoof met rode ui”

  1. Hmmmm dit is helemaal en receptje voor Marijke!

  2. Dit ziet er erg lekker uit en ik ga het binnenkort een keer maken voor mezelf.

    Even terzijde: Waarom heb je je complete wweblogvan voor 1 juni doorgestreept ? Ergens is er iets niet helemaal goed gegaan vermoed ik.

  3. @Marloes. Ik zie helemaal niets bijzonders? Was het toeval en is het nu weer goed?

  4. Het is nog niet goed, alles is doorgestreept. Alleen als je erop klikt en het onderwerp voor onderwerp leest, is het goed.

  5. @Silvia. Gewoon te gek. Het was wel goed in Mozilla Firefox maar niet in Internet Exploder. Nu is het wel goed.
    Dank allen voor de waarschuwing!

  6. Lekker he, courgettes….mmmmm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*