jul 032012
 

Cupcakes met mokkacrèmeIk was even druk met andere dingen. Hadden jullie wel in de gaten zeker? Dacht ik wel. Maar hier ben ik weer! De dag waarop 28 dames mijn huis onveilig maakten (inclusief lunch) is voorbij. De voorbereidingen waren niet niks. En de nabereidingen trouwens ook niet. Maar het was erg leuk en het huis is weer aan kant.
Eén van de dames bracht zelfgemaakte cupcakes mee. Die waren niet alleen prachtig om te zien (allemaal verschillend!) maar ook heerlijk. Gelukkig gingen ze niet allemaal op en hadden wij de dag na het feest nog wat smulmateriaal in huis. Ik zag De Man helemaal genieten toen hij op de rustige dag erna in een cupcake hapte. Oogjes dicht en concentreren. Er waren roze met witte marsepein cupcakes en mokkacupcakes. Die vond ik toch lekker! Dus ik was blij dat er daar ook eentje van over was.
Jaaaaaa, had je gedacht. Die was de volgende dag verdwenen. Had De Man nog snel de avond ervoor in zijn holle kies gestopt. Gelukkig heeft de maakster van de cupcakes mij direct het recept van de mokkacrème gestuurd. Op zich is mokkacrème natuurlijk heel simpel te maken. Toch doen alle baksters dat weer op hun eigen manier.
Je ziet recepten waarin je eerst suikerstroop moet maken en waarin eieren verwerkt zijn. Vind ik allemaal niks. Vaak wordt dat van die bleke mokkacrème met weinig smaak. Dit was een hele krachtige en heel lekkere smaak.
Het recept:
125 gram zachte roomboter loskloppen. 250 gram poedersuiker erboven zeven en erdoor roeren samen met drie eetlepels caramel dessertsaus. Klaar!
Je kunt ook oploskoffie oplossen (daar is het voor namelijk) in drie eetlepels water en dat erdoor mengen. Maar ik vond die caramel dessertsaus een uitvinding. Lekkere dikke mierzoete mokkacrème. Precies zoals het hoort.
Als je dan toch aan het snoepen slaat doe het dan maar gelijk goed.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Cupcakes met mokkacrème”

  1. Ik dacht dat je staakte totdat we allemaal kefir hadden gemaakt. 🙂

  2. Ha ha, dat is een grappig berichtje van Kitty!
    Hoop dat je een reuzeleuke dag hebt gehad met al je bezoek!

  3. Vraagje: hoeveel oploskoffie moet ik dan oplossen in 3 eetlepels water als ik het met koffie wil maken?

    • Ik zou 1 eetlepel oploskoffie nemen op 3 eetlepels water. Dat is waarschijnlijk sterk genoeg. Maar smaken verschillen!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*