mrt 212016
 

Zoals veel bloggers krijg ik ook weleens iets toegestuurd om uit te proberen. Vrijwel altijd in de hoop dat ik er ook iets over zal schrijven. Zo kun je in de nabije toekomst recepten verwachten met hele fijne producten die ik kreeg van Spaanse Winkel. Zij vroegen overigens niet of ik over de producten wilde schrijven maar ik ga dat heel graag doen want het is allemaal zo heerlijk! Daarnaast is hun website een must voor wie naar Andalusië gaat. Kijk vooral eens goed rond in de webshop naar de prachtige producten die ze verkopen. Maar goed, daarover later meer.

Soms schrijf je als blogger ook weleens over producten die je niet gekregen hebt. Zoals nu. In dit geval kreeg ik een boel foto’s en recepten van Blije Boon. Geen pakket dus maar toch iets om blij mee te zijn. Al is het maar omdat ik zelf helemaal niet zo goed ben als het om foodfoto’s gaat. Maar oh oh die recepten van Blije Boon! Die zijn goed. Vergeet vooral ook niet om het Blije Boon Inspiratieboekje te downloaden op de tweede pagina bij recepten.

Tussen de documenten die ik kreeg zat een recept voor een dip met roquefort. Altijd goed lijkt mij. Bovendien is deze dip echt te simpel voor woorden. Kijk maar:

150 gram kikkererwten uit blik, pot of stazak
100 gram roquefort
8 eetlepels volle yoghurt

Laat de kikkererwten uitlekken. Doe ze met de roquefort en de yoghurt in de keukenmachine of gebruik de staafmixer om het mengsel tot een lekkere dip te malen.

En weet je wat leuk is? Schep de dip in borrelglaasjes (half vol) of kleine plastic bekertjes en zet daar heel dunne en in kleine reepjes gesneden wortel, komkommer, rode paprika en bleekselderij in. Dan kan iedereen zijn eigen glaasje pakken en voorkom je dat mensen hun aangevreten stuk bleekselderij nog een keer in de dip steken waar ook anderen in dippen. Snap je? Want ze bestaan hè? Mensen die hun spuug met eten vermengen door afgelikte messen, vorken, lepels en bleekselderijstengels terug te stoppen in het eten.

Een bijzondere variatie is om er gehakte walnoten (even in de koekenpan roosteren) doorheen te doen. Maar schep die er pas doorheen na het malen van de dip. Natuurlijk kun je deze dip ook maken met andere blauwe kaas en is het ook heel lekker op een toastje of stukje stokbrood.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*