nov 012017
 

Foto: Lisa Linder. Ter beschikking gesteld door de uitgever.

In 10 minuten een overheerlijke salade maken. Nou ja, het zal wellicht iets meer dan 10 minuten zijn maar veel meer zeker niet. Deze salade komt uit het Basisboek Thailand. Een boek vol met verrukkelijke gerechten die iedereen kan maken. Lees hier de recensie. Het is een boek dat op mijn plank met favorieten staat. Het is er eentje uit een serie. Binnenkort een recept uit het Basisboek India en we wachten met smart op het boek Basisboek Korea. Prachtige boeken!

Voor 4 personen heb je nodig:

1 fijngesneden rode chilipeper zonder de zaadjes
4 cm verse gember, geschild en geraspt
sap van 2 limoenen
250 g gekookte dunne rijstnoedels, uitgelekt en afgekoeld
250 g gekookte garnalen, gepeld en gehalveerd (in de lengte)
4 fijngesneden lente-uitjes
blaadjes van 4 takjes munt in stukjes gescheurd
blaadjes van 4 takjes koriander in stukjes gescheurd
versgemalen zwarte peper
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels geroosterde cashewnoten, grofgehakt
zout

Meng de chilipeper, gember en het limoensap in een kom door elkaar. Schenk de lichte sojasaus en sesamolie erbij. Voeg de noedels en de garnalen toe en schep alles door elkaar. Doe de lente-uitjes erbij en bestrooi met een beetje zout en flink wat zwarte peper.

Voeg vlak voor het serveren de verse kruiden toe aan de salade en schep ze erdoor (als je dit eerder doet, worden de blaadjes zwart van het limoensap). Strooi de geroosterde cashewnoten erover.

Zo simpel kan het zijn.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*