jun 232014
 

courgettetonijn

Courgette en tonijn. Een uitstekende combinatie. Dit kleine gerechtje staat op de kaart van een Tapasrestaurant waar wij af en toe komen. Makkelijk na te maken. Als klein hapje bij een buffet of wat groter als voorgerecht. We beginnen met het grillen van plakjes courgette. Gewoon in de koekenpan bakken mag ook hoor. Laat een blikje tonijn op water goed uitlekken. Meng de tonijn met heel fijngesneden gegrilde courgette en zongedroogde tomaatjes. Wat rucola of andere sla op een bordje. Plakje courgette, beetje tonijn, plakje courgette en garneren met wat tomatentapenade.

Serveer je het als voorafje dan maak je het iets groter met meer plakjes courgette en wat meer tonijn maar maak de laag tonijn dan wel wat minder hoog anders wordt het te zwaar als voorgerecht. Je kunt dit heel fijn een tijdje van te voren maken maar nooit zo uit de koelkast serveren. Altijd op kamertemperatuur laten komen. En zoals je op de foto ziet gebruiken ze in het Tapasrestaurant een serveerring om het nog mooier te maken. Uiteraard kun je de tonijn ook mengen met bijvoorbeeld heel fijngesneden komkommer of kruiden, wat kappertjes of zwarte olijven in stukjes.
Simpel, lekker en heel mooi om te zien.

Duurzame tonijn in blik? Het kan. Kijk op de website van Fish Tales.

Psssst. Wijnbonnen van Wijnvoordeel winnen? Even op de wijnblog kijken.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Gegrilde courgette met tonijn”

  1. lekker hapje hoor. alleen…persoonlijk vind ik tonijn een beetje not-done in deze tijden van bijna uitgeroeid.
    en sinds ik bij de makro en sligro verse en zekerweten verantwoorde tonijn heb geproefd en gekocht (prachtig stevig biefstukkleurig visvlees): hoef ik geen bliktonijn meer.
    dus voor mij: bedje rucola (uit eigen tuin, is zoooo makkelijk!), plakje courgette (gele, uit eigen tuin, staat heel fris), plakjeschijfje tonijn, courgette en de tomatenprut.
    maar bedankt voor de ideetip!

    • @Elbert. Het is ook lekker met geitenkaas waar je kruiden en zongedroogde tomaatjes doorheen hebt geroerd. Maar duurzame tonijn uit blik is er wel. Zie de update eronder. Helaas alleen verkrijgbaar bij AH.

  2. Uiteraard heb je gelijk, duurzame tonijn uit blik bestaat zeker. Maar wat mij zo frappeert is het enorme verschil tussen verse tonijn en tonijn uit blik: uiterlijk, smaak, textuur, mondgevoel. Wat is er in hemelsnaam met het beest gebeurt voordat-ie het blik in ging?

    • Nou, dat is toch wel duidelijk dacht ik.
      Het zelfde verschil tussen een runderstoofpotje en een even dichtgeschroeid biefstukje.
      Nu is er ook verschil tussen tonijn op water of olie.
      Dus dat heeft alles te maken met bereidingswijze, niks meer of minder.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*