dec 292009
 

kaassoep
De smaak van deze soep is afhankelijk van de soort geitenkaas. Briljante opmerking nietwaar? Die had je zelf ook kunnen bedenken.
De hoeveelheid in dit recept is goed voor drie borden of vier grote kopjes. Doe maar de kopjes want het is een zwaar soepje.
Neem een zachte kaas zonder korst. In een pan verwarm je een halve liter melk met een kwart liter slagroom. Daar los je een half blokje kruidenbouillon in op. Snij 150 gram geitenkaas in kleine blokjes en doe dat erbij.
Om de soep een mooie gladde en wat dikkere structuur te geven los je 3 theelepels maizena op in een klein beetje water en doet dat vervolgens in de soep. Als je een hele gladde soep wilt dan even de staafmixer erin.
Nog even blijven roeren terwijl de soep heel zachtjes kookt. Op het laatst het sap van een halve limoen erdoor en voor de kleur bestrooien met bieslook of platte peterselie.
Ik kan niet wachten om deze soep ook eens te maken met de meest verschrikkelijke zachte stinkkazen.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Geitenkaassoep”

  1. Mij lijkt dit een heerlijk oudejaarssoepje in een klein glaasje met een klein lepeltje. Goed voor 6 personen. Mijn dank maar weer eens!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*