sep 012014
 

perzikenmetwentelteefjes

Zoet ja. Een zoet toetje. Nou ja, dit is meer een dessert. Een zoet dessert. Maar dat mag best en is na een hartige maaltijd ook erg lekker. De hoeveelheden zijn voor 6 personen en als je echte smulpapen aan tafel hebt hou deze hoeveelheden dan ook maar aan voor 4 personen.
Je kunt de wentelteefjes vooraf maken. Op het laatst alleen nog even wat verwarmen in de oven.

Zes sneetjes suikerbrood (krentenbrood ook prima) dopen we in een mengsel van 1 ei, 1 eidooier, 20 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker, 1 deciliter melk, 1 theelepel kaneel en een mespuntje zout. Bak het brood in boter aan beide kanten bruin en leg op een schaal die straks in de oven kan.
Maak 6 stevige perziken (nectarines mag ook) schoon en snij in niet al te kleine stukken.

Vlak voor het serveren doe je 60 gram boter en 60 gram suiker in een grote koekenpan. Op hoog vuur licht karamelliseren en dan de perziken erbij. Maar een paar minuutjes bakken en snel omscheppen. Ze worden te zacht als ze te lang in de pan zitten.

Op de borden en de wentelteefjes erbij. Nu we toch lekker zoet bezig zijn mag er ook nog wat poedersuiker over.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*