jul 202005
 

Gemengde groente

Groente kan soms een beetje saai zijn en dat voorkom je door een aantal soorten door elkaar te gooien. Je hoeft ze niet allemaal apart te koken want het is een kwestie van volgorde. Zorg wel dat er een tweede pan klaarstaat met een klont (kruiden- of knoflook) boter erin en zorg dat alles gesneden of kleingemaakt is.
Het is mij een raadsel dat er kant- en klaar zakjes zijn met groentemengsels want iedere groente heeft toch zijn eigen kooktijd. Maar ja. Dit recept is voor 6 tot 8 personen dus let op de hoeveelheden.
450 gram kleine babyworteltjes in een grote pan water met wat zout 5 minuten koken. Na die 5 minuten doe je er 450 gram broccoliroosjes bij. Weer aan de kook brengen en 3 minuten koken. Vervolgens 200 gram sugarsnaps erin en 2 minuten koken. Verwarm ondertussen de pan met de boter en roerbak daarin een aantal bosuitjes in lange stukjes gesneden. Groente afgieten en omroeren in de boter/bosuitjes.
Soms laat ik die bosuitjes weg en maak een speciaal botermixje zoals dragonboter, citroenboter, mosterdboter en stort de groente na het afgieten gewoon terug in de hete pan en roer en een klont van die boter door. Vanavond een moot gegrilde tonijn dus dan wordt het de citroenboter.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Gemengde groente”

  1. lekker! qua stom toeval ben ik zoiets net aan het maken.

  2. ik probeer of morgen komkommer, uitje en pesto en tomaten op olie samen willen gaan. En dat dan met vieze vette gyrosreepjes. En rijst natuurlijk. ben benieuwd.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*