mrt 182006
 

Ovenschotel met aardappel en kip

Wederom geen hoeveelheden in dit recept. Die zijn afhankelijk van het aantal personen en kun je heel makkelijk zelf bepalen. Kook aardappelen zo’n 8 minuten en laat afkoelen. In plakjes snijden en in een braadslee of ovenschaal leggen. Stukjes tomaat of kerstomaatjes ertussen en de boel besprenkelen en omschudden met een paar scheuten olijfolie. Kipfilet in de lengte half opensnijden en vullen met een reep kaas naar keuze. Brie is lekker maar ook blauwe kaas smaakt heel goed. Gevulde kipfilets zo strak mogelijk omwikkelen met bacon of katenspek en op de aardappelen leggen. Oven op 200 graden en de schaal zo’n 40/45 minuten in het midden van de oven zetten. Alles is dan bruin en gaar. Heerlijk met een groene salade.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  7 reacties aan “Gevulde kipfilet”

  1. ik heb griep maar anders………

  2. dit ga ik binnenkort eens uitproberen op vrienden

  3. heel lekker recept, zag er prachtig uit ,ik heb de onbespoten aardappels niet gekookt, (scheelt een boel tijd) ,maar met schil en al (scheelt nog meer tijd) en in dikke plakken ( wel even droogdeppen) in de braadslee gedaan ong. 30 min., toen de kip erbij, en nog 40 min.

  4. ook lekker is om in de kipfilet geitenkaas met honing te doen

  5. rozevalaardappeltjes (ongeschild) 10 minuten koken in stukken met wat thijm, rozemarijn en een handje rozijnen

  6. Heeeeerlijk! gisteren geprobeerd, makkelijk om klaar te maken en weinig afwas!! Heel prettig als je geen vaatwasser hebt 🙂

  7. heerlijk ga het vandaag voor de tweede maal maken.
    bedankt en groetjes.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*