jul 102018
 

Ze bestaan. Ze bestaan echt. Van die mensen die schijnbaar moeiteloos een tafel vol met heerlijkheden uit hun mouw schudden. La Belle Au Bois is zo iemand. Regelmatig vergapen wij ons aan de foto’s die ze op twitter plaatst van de maaltijden die ze haar gezin voorzet. Een lichte jaloezie bekruipt ons en vooral het voornemen om ook zo te gaan koken.
Gelukkig deelt ze af en toe een recept. Zoals deze Green goddess dressing. Ik geef het woord aan La Belle Au Bois.

Bij de barbecue! We hadden merguez, koteletjes en biefstuk. Erbij gebakken courgette, salades van (geblancheerde) savooiekool, koriander, verse borlottiboontjes, aardappel, radijs en komkommer en zelfgemaakte geitenlabneh met nigellazaadjes en rozenblaadjes. Het was een feestmaal! En zulk prachtig weer erbij.

Green goddess dressing:
1 bos peterselie zonder steeltjes
1/2 bos munt zonder steeltjes
1 bos koriander
1 bos basilicum
1 of 2 teentjes knoflook
1 rijpe avocado
1/3 komkommer in stukjes
Een flinke hand spinazie, rucola, groene kool of iets anders groens (voor extra kleur en textuur)
Sap van een 1/2 citroen (of meer, naar smaak)
4 eetlepels olijfolie (of meer)
3 eetlepels wittewijnazijn (of meer)
Fleur de sel of zeezout
Peper uit de molen
Chilivlokken naar smaak Drupje Frank’s Hot Sauce of tabasco naar smaak

Doe alles in de beker van de staafmixer of in het hakmolentje en mix tot een dikke groene saus. Proef op zout, zuur en pittig, en doe eventueel iets meer olie erbij. De saus moet rul romig, fris-zuur en pittig zijn.

Dank Belle!!

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*