jul 202013
 
Verspakket Albert Heijn

Verspakket Albert Heijn

Verspakketten van Albert Heijn. Ik had weleens iets zien liggen. Erwtensoep ofzo. Maar nooit serieus naar gekeken. Ook tomatensoep en guacamole bleken al te bestaan.
Nu nieuw in het assortiment erbij: pastasaus, mediterraanse gazpacho, exotische salsa en tomatensalsa. Wij keken onze ogen uit toen we van alle pakketten een exemplaar kregen.
Ik had echt geen idee van deze pakketten maar was verrast hoe compleet ze zijn. Echt alles wat je nodig hebt zit erin. Niet alleen het recept maar ook zaken als een blikje tomatenpuree, een teen knoflook of een bouillonblokje b.v. Zelfs aan takjes tijm is gedacht. Geen vers vlees of de bijbehorende pasta natuurlijk. Die moet je zelf toevoegen.

Veel beter dan voorgesneden zakken deze verspakketten. Je kunt nu zelf bepalen welke van de ingrediënten je wel of niet wilt gebruiken maar je kunt ook gewoon het recept volgen.
Geen inspiratie of zin om het recept op te zoeken? Geen behoefte om alles per pond of kilo te kopen? Dan is zo’n verspakket echt een uitkomst.
DeMan ging voortvarend aan de slag en maakte guacamole. Het recept op die verpakking kan ietsje duidelijker. Er staat: Meng alles door elkaar.
Dat is wellicht iets te kort door de bocht voor iemand die nog nooit guacamole gemaakt heeft. DeMan mengde alles door elkaar in de mengbeker van de staafmixer. Het is de bedoeling dat je er een puree van maakt.

In dit pakket twee mooie rijpe avocado’s, een tomaat, een sjalot, een teen knoflook, een limoen en een Spaanse peper. De kleur van deze guacamole is een beetje rose vanwege de tomaat en de peper.
DeMan besloot ook nog wat olijfolie door de guacamole te doen. Maar dat hoeft niet.
Hij maakte broodsoldaatjes en schonk een koele rosé uit de Provence erbij.
Zalig!

Guacamole

Guacamole

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Guacamole Verspakket van Albert Heijn”

  1. Oké, snap het helemaal. Klinkt geweldig, maar…. wat zijn broodsoldaatjes?? (die zien er erg lekker uit)

  2. Ik mis de kruiden en specerijen, hoe kun je nu guacamole maken zonder koriander en komijn, zout en peper? Echt veel en veel lekkerder! Wat overigens erg goed is aan AH: als de avocado bedorven was, krijg je zonder meer een nieuwe of je geld terug. Je moet alleen wel even terug naar de winkel. Maar ze doen er helemaal niet moeilijk over. Klasse!

  3. Het zal heus heel lekker zijn geweest (en die broodsoldaatjes zien er idd jammie uit), maar ik vind quacamole lekkerder als de avocado geprakt is en de rest heel fijn gesneden. Verse koriander vind ik het geheel echt een oppepper geven, maar niet iedereen is weg van dit kruid.
    Overigens mag iets geen recept heten als er staat:’meng alles door elkaar”;-)

  4. wij houden er juist van als het wat groffer is gesneden. Dus niet een tomaat of avocado pureren. Brrr.. Ik heb het pakket bereid volgens het recept…Heerlijk. Koriander aan het pakket toevoegen is raadzamer.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*