sep 192005
 

Boek Het Mango seizoen

Dus als ik op de bank zit met zo’n glaasje zelfgemaakte koffielikeur uit het vorige recept wil ik lezen over eten. Ik ben dol op kookboeken maar vooral ook op “literatuur” (wat dat ook moge zijn) waarin eten een belangrijke plaats inneemt. Dit boek staat dus op mijn “hebben-hebben”-lijst. De beschrijving heb ik gepikt uit het leuke tijdschrift SEN.
Na zeven jaar in Amerika gestudeerd en gewerkt te hebben, keert Priya Rao – op het hoogtepunt van het mangoseizoen – voor het eerst terug naar haar ouderlijk huis in India. Haar verloofde Nick, met wie ze al twee jaar samenwoont, blijft achter. Haar traditionele familie heeft inmiddels een heel andere levensweg voor haar uitgestippeld en wil haar uithuwelijken aan een Indiase jongen. Het weerzien met India is voor Priya een meeslepende ervaring. Er is veel veranderd in de tussentijd – behalve haar familie. In Het Mango seizoen wordt veel gepraat rondom het bereiden van eten. Iedereen helpt mee om gerechten met mango te bereiden: ingemaakt, gebakken, in salades, sauzen of gekookt. Tussen de hoofdstukken door vind je Indiase recepten die erg exotisch klinken en waarschijnlijk heerlijk smaken.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Het Mango seizoen”

  1. Eetboeken noem ik dat, en die zijn in de regel veel interessanter dan kookboeken die alleen maar recepten en veeeeel grote foto’s bevatten.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*