mrt 262007
 

tomaten
De lente is volop aanwezig en dat doet mij altijd verlangen naar tomaten. Die zijn nog niet zo lekker op dit moment maar je kunt ze wel lekkerder maken. En deze moeten ook echt op onze Paasbrunch komen. Ik hou niet zo van “gewone” tomaten waar niks mee is gedaan. Dan moeten ze wel van hele goeie komaf zijn. Maar deze honing/tijmtomaten lust ik overal bij.
Halveer de rijpe tomaten en steek hier en daar een plakje knoflook in en giet er wat olijfolie overheen. Strooi er verse tijm over en zet de tomaten in een oven van 200 graden. Ze blijven daar zeker 30 tot 40 minuten in. Ondertussen maak je een dressing van 2 eetlepels dunne honing, 2 eetlepels balsamico en 1 theelepel sterke mosterd. Laat de tomaten afkoelen en giet er de dressing over en nog wat verse tijm.
Tip: deze tomaten zijn bij van alles en nog wat heerlijk en je kunt ze de dag ervoor maken. Giet de dressing er pas op het laatst over en laat de tomaten vooral op kamertemperatuur komen.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Honing/tijm tomaten”

  1. Het water loopt deze tomatenfreak nu al in de mond!

  2. Mijn mond wordt ook al behoorlijk waterig. Lekker voor bij het lammetje.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*