aug 012005
 

Irish coffee

In de jaren zeventig kreeg je als slot van een etentje negen van de tien keer Irish Coffee. Helemaal in was dat toen. Liefst nog in van die oubollige glazen van DE. Toch was het lekker en als het in een restaurant op de kaart staat zwicht ik nog weleens voor de verleiding. Er is ook een heel lekker en erg makkelijk toetje met Irish Coffee. Modern en tegelijk die smaak van de jaren zeventig. Ergens heb ik er een foto van maar die kan ik niet vinden. Jullie fantasie zal echter geen moeite hebben je dit voor te stellen. Doe een aantal uren van te voren roomijsbollen in schaaltjes en zet die in de vriezer terug. Het ijs moet namelijk goed hard en koud zijn. Maak vlak voor het serveren verse koffie, naar keuze met suiker, en giet er een flinke scheut whisky bij. Aan tafel gieten de gasten net zoveel Irish Coffee over hun ijs als ze maar willen. Heerlijk.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “IJs met Irish Coffee”

  1. je hebt daarom ook professionele food-fotostudio’s, waar assistenten de rauwe, of hooguit halfgare ingrediënten zó rangschikken dat het een aantrekkelijk plaatje kan opleveren.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*