jul 312012
 

Johma salades zonder mayonaise

Mijn lezers weten het zo onderhand wel. Hier geen pakjes, zakjes en potjes. Die proberen we zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Maar zoals iedereen op de wereld heb ook ik mijn zwakke kanten. En één van mijn zwakke kanten is de lust naar salades/tapenades uit een kant-en-klaar bakje.
Vaak gebruik ik die als basis en doe er zelf nog van alles doorheen maar lang niet altijd. Soms eet ik ze gewoon helemaal alleen op. Fijne boterham, blaadje sla of plakje tomaat en een bakje van die salade. En dan tegen niemand zeggen. Smikkel de smul.
Zo zat ik ook te smikkelen van de nieuwe Johma salades. En dan met de smoes dat ze geen mayonaise bevatten en derhalve veel minder calorieën. Nou ja, dat is geen smoes. Dat is echt waar. Ik dacht, dat kan natuurlijk nooit wat zijn. Een salade zonder mayonaise.
Het is een geheim recept wat er dan wel doorheen zit. Maar ik zal je vertellen, het lijkt toch echt wel gewoon heuse mayonaise. Raadsel hoe ze dat doen. Maar eigenlijk kan me dat ook niet schelen. Het scheelt heel veel (tonijnsalade zelfs 37% minder) calorieën dan de gewone salade.
Maar ja, bij salades uit een bakje denken mensen altijd aan “niet zo gezond en best vet” dus dat is even omschakelen. Je kunt heus beter een fijne boterham met zo’n salade eten dan eentje met kaas of pindakaas.
Op dit moment zijn er de smaken kip-kerrie, scharrelei en tonijn. Ik vond de tonijn het lekkerst maar die is altijd al favoriet dus dat zegt niks. Verder nieuw zijn een trio van tapenade en een trio van vissalade naast deze mayonaiseloze salades. Helemaal zonder kunstmatige kleur-, geur of smaakstoffen.
Ja, ik geef het toe. Doe mij maar zo’n verzameling van die bakjes, stuk stokbrood erbij en ik ben zoet. Mij hoor je niet meer.
Lekkerrrrrrrr!

Meer informatie: Zie Johma Oet Twente

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Johma salades zonder mayonaise”

  1. Tonijnsalade, een van die salades waar ze ^*^%E*(&^&R$ alleen maar voor de kleur paprikaspul doorheen kieperen.
    Koken is niet mijn hobby en zal dat ook nooit worden. Ik ben niet tegen pakjes en zakjes, maar doe alleen al vanwege de paprika(-allergie) noodgedwongen vaak dingen toch maar zelf.

  2. Ik denk dat ik binnekort ook maar eens even naar de supermarkt ga voor deze salades

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*