dec 202006
 

Je zou natuurlijk kunnen besluiten om bij dat mooie soepje zelf een kaasbrood kaascake te bakken. Weer eens iets anders dan dat voorgebakken brood uit de supermarkt en zo klaar. Oven op 180 graden. Meng 300 gram bloem met 1 eetlepel en 2 theelepels bakpoeder, 1,5 theelepel zout en 1 halve eetlepel heel grofgemalen drie kleuren peper. Die peperkorrels kun je ook zelf even wat fijnstampen. Maak van dit geheel een luchtig beslag met 2,5 deciliter melk, 2 grote losgeklopte eieren, 1 theelepel scherpe mosterd, een ons geraspte oude kaas en een flinke eetlepel gesmolten boter. Doe het geheel in een ingevette springvorm van 20 cm en zet het 45 minuten in de oven. Even prikken met een mes om te kijken of het goed gaar is.
De variatie met kleingesneden zongedroogde tomaatjes en olijven moet ik nog proberen.
Warm eten. Kan ook zonder soep.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  6 reacties aan “Kaascake”

  1. Er gaat niets boven zelfgebakken brood/cake
    Elk recept is dan ook van harte welkom.

  2. ‘Meng 300 gram bloem met 1 eetlepel en 2 theelepels bakpoeder’
    Eh…1 eetlepel wat?

  3. Allemachtig Brechtje. Nu moet ik toch echt even gaan zoeken. Ik kom erop terug!

    • Belofte maakt schuld, ook na 5 jaar 😉 Net je recept gevonden, maar idd: 1 eetlepel watte?

      • Tja, was het vergeten te melden maar gewoon precies wat er staat. 1 eetlepel bakpoeder en ook nog 2 theelepels erbij. Je kunt natuurlijk ook zeggen, 1,5 eetlepel bakpoeder.

  4. Is ’t soms die eetlepel gesmolten boter?

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*