sep 282005
 

Kabeljauw met pesto

Waar zullen we op drinken? vroeg Nick met zijn glas in de hoogte.
Laten we op de visserij drinken, zei Bill.
Goed, zei Nick, heren, op de visserij.
Op de hele visserij, zei Bill, overal.
De visserij, zei Nick, daar drinken we op.

Uit: Drie dagen storm van Ernest Hemingway
(Met dank aan W. de man van J.)

Vis en vlees gaan soms heel goed samen. Voor dit recept kun je vrijwel iedere stevige witte vis gebruiken. Probeer wat dunne stukken te bemachtigen want ze komen op elkaar te liggen. Smeer één stuk vis in met dik pesto en druppel er wat citroen overheen. Peper en zout naar behoefte. Leg de vis in een ovenschaal en wikkel er plakken rauwe ham omheen die je er gewoon onderstopt. Daarna pas (anders krijg je zulke vieze vingers) giet je een heel klein beetje olie en witte wijn naast de vis. Lekker wat zwarte olijven en een paar kerstomaatjes eromheen. In de oven op 200 graden. Niet afdekken en na 20 tot 25 minuten is de vis gaar. Als het te bruin wordt naar je zin dan kun je er altijd los een velletje zilverfolie overheen leggen. Wil je geen rauwe ham gebruiken leg dan gewoon wat schijfjes citroen of plakjes tomaat op de vis. Overgebleven pesto kun je overigens heel goed invriezen in kleine porties. Altijd lekker voor in soep of saus.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Kabeljauw met pesto”

  1. * grijns *

  2. eindelijk krijgt koolvis eens echt smaak. Zelf gooi ik er mais en tomaten bij, maar dat is flink flauw. Ham dus.
    karin

  3. Echt super lekker en makkelijk te bereiden. Mijn gasten hebben werkelijk genoten.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*