jun 192005
 

Kelapa Muda

Wij waren op de Pasar Malam Besar. Heerlijk gegeten maar ook iets heerlijks gedronken. Ik dacht dat Kelapa Muda een mierzoet drankje zou zijn maar dat viel mee. Het was heel erg romig en zeer smakelijk. Dus snel op zoek naar het recept.
Kelapa Muda is jonge kokos en je schijnt het in blik te kunnen kopen. Vermeng Kelapa Muda met rozensiroop, water en ijsblokjes en je hebt een drankje om van te snoepen.
Op de Pasar was de jonge kokos vermengt met water en bevroren waarna men er schaafijs mee maakte en daaroverheen de rozensiroop goot. Nog lekkerder. Morgen is de toko open en kan ik snel de ingrediënten halen. De rozensiroop had ik al vaker gezien en schijnt ook heel lekker te zijn met alleen maar ijskoud water en ijsblokjes. Je waant je een beetje in de tropen met zo’n drankje en dat is met dit warme weer mooi meegenomen.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  7 reacties aan “Kelapa Muda”

 1. Kelapa Muda is mijn lievelings drank,
  Maar is dat plaatje daar boven wel kelapa muda?

 2. Ja.

 3. Hele leuke site! Mijn complimenten.
  Mag ik je twee tips geven?
  1. De rozenstroop kan je heel gemakkelijk zelf maken, tenminste als je een ‘grootverbruikster’ bent. Anders kan je het beter kopen.
  1/2 kg suiker opkoken met 300 cc water. Als het redelijk is afgekoeld, doe er dan rozenessence bij. Deze essence is bij elke toko te koop. Ik doe het ‘op gevoel’ maar een goede richtlijn is: de kleur. Niet te rood.
  2. De kelapa muda in blik is niet te vergelijken met de ingevroren kelapa muda die veel en veel lekkerder is. In plastic zakken in de diepvries bij de indische winkel te koop. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 4. @ Louise.
  Dank ! Ben altijd blij met dit soort tips.

 5. hoi, er hoort eigelijk ook nog een scheutje zoete melk op, die van friesche vlag, weten ze wel bij de toko in jouw buurt, groetjes linda en idd de foto is eigelijk niet passend bij t recept 😉

 6. Het is gelukt. a peace of cake. Lekker hoor!!!!!

 7. Mijn tante maakte het vroeger altijd voor mij.. Stroop susu in de volksmond. Tis echt heerlijk! Er moet wel melk bij, maar dan alleen kokosmelk en niks anders.

  Mijn tante’s recept is:

  geschaafd ijs, jonge klappertjes (ingevroren), kokosmelk, rozensiroop (koop 1 literfles) alles bijelkaar lange lepel erin hmmmm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*