jun 132005
 

Clafoutis

Zoals je ziet bestaat er zelfs een kookboek met alleen maar clafoutisrecepten. Ik kan het me voorstellen want de mogelijkheden zijn eindeloos. Als nagerecht, bij de thee, maar ook als hartig voorgerecht. Alles is mogelijk bij clafoutis. Belangrijkste regel is dat de vulling, in dit geval kersen, niet te nat is.
De kersen worden dus niet ontpit. Dat doe je maar in je mond. De hoeveelheden luisteren eigenlijk niet zo nauw. Als je een vulling neemt van kersen uit een pot dan doe je er gewoon wat meer bloem bij om het “nat” van de kersen wat op te vangen. Hier gaan we. Haal de steeltjes van de kersen (500-750 gram) en was ze goed. Even droogdeppen en in een lage beboterde taartvorm (25-30 cm) leggen. Meng 60 gram bloem met een mespuntje zout, 100 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker. Roer er daarna 3 eieren door (1 voor 1) en maak er met 3 deciliter melk een glad beslag van.
Als laatste roer je 20 gram gesmolten boter door het beslag. Giet het beslag over de kersen en zet in een oven van 200 graden. Na 45 minuten is de clafoutis klaar. Laat hem vooral afkoelen. Een lauwe clafoutis is veel lekkerder dan een warme. Bestrooien met poedersuiker.
Clafoutis als dessert is heerlijk. Probeer hem ook eens met peer en roquefort.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Kersenclafoutis”

  1. eerst heb ik de peren roquefort variatie gemaakt: heerlijk! een aanrader.
    Ik had ook al enige tijd een pompen liggen en bedacht vandaag hem te gebruiken voor een clafoutis… en jah gelukt. erg lekker…

    grtjes Clafoutisfan.

  2. ..pompen = pompoen..

  3. Favoriet bij de kinderen, zij maken deze inmiddels zelf !

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*