dec 212012
 
kerstaardbei

Foto van Pinterest

Dat gaan we dus niet doen hè? Aardbeien met kerstmis. Dat gaan we niet doen. Helemaal de tijd van het jaar niet. Het hoort gewoon niet, aardbeien met kerstmis. Er worden wel Hollandse aardbeien het hele jaar rond geteeld. Maar dat kost heel veel energie want uiteraard gaat dat in kassen met hulpzonnen en namaakdaglicht.
Dus we doen het gewoon niet.

Maar oh wat zijn ze leuk die kleine cakejes met zo’n aardbeienmuts! Jullie hebben de foto’s vast al ergens gezien op internet maar ik doe ze gewoon nog een keer. Je kunt de cakejes natuurlijk zelf bakken. Minimuffinvorm bekleden met van die kleine cakevormpjes. Normaal cakebeslag maken en kleine vormpjes tot iets over de helft vullen. Aangezien ze kleiner zijn dan gewone cakejes gaan ze iets korter in de oven.
Zo’n 12/15 minuten op 200 graden. Als je daar echt helemaal geen zin in hebt of geen tijd dan koop je een goeie (chocolade)roombotercake en snijdt die overdwars door de helft. Dan kun je kleine rondjes uit de cake drukken of je maakt vierkantjes. Ook goed. Beetje makkelijk mag met kerst.

Versieren met slagroom kan, maar in een warme omgeving zakt dat snel in. Maak liever wat botercrème. Simpel roomboter mengen met een zelfde hoeveelheid poedersuiker en klaar ben je.
Leuk om met een spuitzak een mooi rondje op je cakeje te fabriceren. Goed kijken of de aardbei een beetje gelijkmatige onderkant heeft en anders snij je er een klein plakje af. In de crème drukken en nog een klein puntje erop.

Maar het is echt te gek voor woorden. Aardbeien met kerst. We doen het niet hoor. Nee toch?

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Kerstmutscakejes”

  1. Nee, dat doen we niet, aardbeien met kerst. Maar dan écht niet, te gek voor woorden, precies! De namaakdaglichtaardbeien van nu zijn ook nog eens helemaal niet zo lekker, in elk geval zijn ze niet lekker genoeg. Het ziet er leuk uit, maar het is niks.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*