dec 272005
 

kip3
Kip en sinaasappel gaan heel goed samen en juist in deze tijd van het jaar zijn de sinaasappels zo ontzettend lekker. Bestrooi vier kipfilets met bloem waarin wat peper en zout doorheen gemend is en bak ze in hete boter rondom bruin. Na zo’n 8 tot 10 minuten doe je er de geraspte schil van 1 sinaasappel bij alsmede het sap van die sinaasappel en 150 ml droge of medium sherry (maar kippenbouillon mag ook). Aan de kook brengen en de kip, met deksel op de pan, nog 8 minuutjes zachtjes smoren tot ze gaar is en de saus wat ingedikt. Als laatste roer je vier eetlepels crème fraîche erdoor en twee gepelde en in plakken gesneden sinaasappel. Als de boel goed warm is mag er nog wat fijngesneden peterselie over. Kan zowel met rijst als met aardappelen en voor de kleur een groene groente.

Oh ja. Je weet toch hoe dat gaat die kipfilet bestrooien met bloem? Bloem in een grote plastic zak (pendaalemmerzak ofzo), kipfilet erbij en even lekker schudden. Klaar zonder rommel.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  8 reacties aan “Kip met sinaasappel”

 1. als je akkoord gaat doe ik een paar dagen alléén maar sinaasappel, en anders toch…

  en kijk hoe lekker we aten

 2. lekkere combi, joh!

 3. In plaats van peterselie kun je ook verse koriander gebruiken ( en de saus kun je evt. verfijnen met ketoembar (gemalen koriander). Echt eens proberen!

  Graaf Floris

 4. Zal ik doen. Behalve de koriander dan. (griezel, griezel)

 5. Handig en lekker, maar een ingrediënten lijstje apart erbij lijkt me eens zo handig

  • De hoeveelheden staan in het recept. Aan apart ingrediëntenlijstjes doe ik niet. Maar met pen en papier komt je een heel eind hoor! 😉

 6. Errruggg lekker 🙂

  Ik heb hem toegevoegd aan mijn website http://www.ginious.nl/vlees/overheerlijke-sinaasappel-kip/
  Natuurlijk met link naar jouw website

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*