sep 152005
 

Kipfilet de luxe

Kipfilet kan zo saai zijn maar je kunt er wel hele leuke dingen mee doen en dat in een handomdraai. Ook fijn een tijd van te voren te maken en als de gasten komen schuif je het pas in de oven. We gaan even uit van vier personen in dit recept. Per persoon 1 kipfilet en 2 plakken parmaham (iedere rauwe ham is goed trouwens). Maak met een scherp mesje een opening in de kipfilet zodat je een “zakje” krijgt. Stop daar wat mozzarella in en wat basilicumblaadjes. Of laat je fantasie werken en kies een andere zachte kaas met een ander kruid. Kipfilet peper en zouten en in twee plakjes ham rollen. Doe in een ovenschaal een heel klein scheutje olie en witte wijn (of bouillon) en plaats hier de filet in. Losjes afdekken met aluminiumfolie die je met olie bestrijkt (dus echt los eroverheen) en in de oven op 190 graden. Na 30 tot 40 minuten is de kipfilet gaar. Ondertussen maak je in een pannetje een saus van 250 ml room en een klein potje pastasaus (4 tot 5 eetlepels is genoeg). Je kunt ook zo’n piepklein blikje tomatenpuree nemen. Doe er in dat laatste geval zelf wat kruiden zoals tijm, oregano en wat peper en zout bij. Zorg dat de saus goed heet is als de kip klaar is en giet het er netjes omheen. Lekker met kleine aardappeltjes en een groene salade.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  21 reacties aan “Kipfilet de Luxe”

  1. Lékkuuuur! Voor zondag heb ik hier al beloofd!
    Cornette, waarom moet ik de aluminiumfolie (waar ik de ovenschaal losjes mee moet afdekken) met olie bestrijken?
    Ik vroeg me ook af aan welke kant (..) maar dat wordt hoop ik duidelijk als ik weet waarom.
    Hoe kookonwetend kunt je zijn!

  2. @ Pixie. Omdat de ham anders aan de folie gaat plakken. Folie altijd met de glimmende kant naar binnen als je de warmte door wilt laten en andersom als je de warmte tegen wilt houden. In dit geval dus met de glimmende kant naar binnen. Je kunt overigens ook bakpapier gebruiken.

  3. Ik leer het nog wel…..

  4. Wat ziet dat er lekker uit… voor volgende week, want voor deze week zijn alle boodschappen al binnen.

  5. Dit hebben we vandaag geavontuurd. Het was heerlijk, Cornette.
    Ik lees nu net van die folie. Ha, dat wist ik.
    Valt alweer mee. 🙂

  6. Weer een recept naar mijn hart. 😀

  7. Cornette, ik heb in mijn forum verwezen naar dit recept, aannemende dat je daar geen bezwaar tegen hebt. (http://oscar.messageboard.nl/7320/viewtopic.php?t=1370)

  8. @ Annabee. Altijd goed !
    Dank je.

  9. Ik heb een eigen draai aan het recept gegeven: heb ontbijtspek gebruikt in plaats van ham, bovenop de kipfilets een extra plakje ontbijtspek gelegd en daarop nog een plak mozzarella. Geen dakje erboven gebouwd van alufolie, maar open en bloot in de oven gezet, 35 minuten op 200 graden. Dat leverde een zeer smakelijk ‘korstje’ op.
    Aardappelgnocchi, broccoli en vierkazensaus erbij, die ook prima bij de kipfilet past, daarom er geen tomatensausje bij gedaan.
    Het heeft ons verrukkelijk gesmaakt!

  10. heel lekker. kunnen we dit ook opdienen met gratin dauphinois?

  11. @ Suske. Lijkt me een prima combinatie.

  12. Mijn oven heeft 3 keuzes. Boven en onder verwarming, en alleen boven en alleen onder.
    Welke stand moet ik gebruiken? Ik neem aan alleen bovenverwarming?
    En is alleen bovenverwarming wat we grillen noemen?

  13. @Thekid. Inderdaad. Alleen bovenwarmte is hetzelfde als grillen. Of in ieder geval komt het dicht in de buurt.

  14. 190 °C is dat voor een elektrische of een hete luchtoven?

  15. @Anoniem. Elektrische oven.

  16. amaaaaai, dank je wel voor de tip van dit superlekker gerecht ……dat was makkelijk en overheerlijk …..proficiat

  17. ik ga dit vanvond maken voor kerst, ben geen held in koken maar dit moet ik nog wel kunnen, bedankt voor het recept!

  18. eerst de kipfilet insmeren met italiaanse kruiden, bacon eronheen, eerst aanbraden en dan in de oven, pasta erbij en je bent super italiaans bezig!

  19. Daar eet je toch je vingers mee op zeg! heerlijk Daar kan niets tegen op . ehhh mm Wat zeg Ik !!!!!!

  20. super gerecht !!!!!!

    Ik heb er dunne stookjes rode paprika tussen gerolt.
    Ook een aantal strookjes bovenop (oog wil ook wat).
    Italiaanse kruiden erbij… HEERLIJK.

    Het is ook een erg mager gerecht.
    Heb alleen een klein beetje olie gebruikt om de schaal in te vetten.

  21. Wat heerlijk zeg .. daar blijf je echt niet van af ..

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*