feb 202006
 

kipnuggets
Kip kan nog. Vanaf vandaag moeten ze allemaal opgehokt worden en we moeten nog even afwachten wat de toekomst brengt. Maar zolang kip nog kan doen we het nog. Uiteraard kopen we biologische kipfilet voor deze parmezaannuggets. Snij 750 gram kipfilet in grote stukken. Zet een bord klaar met bloem en een bord met twee losgeklopte eieren. Meng in een grote kom 125 gram paneermeel met 50 gram geraspte parmezaan en 2 eetlepels heel fijngesneden peterselie. Haal de kip door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Dan door het ei en daarna door de parmezaanpaneer. Leg ze naast elkaar op een goed ingevette bakplaat. Oven op 200 graden en de kip in het midden gaar en bruin bakken. Dit duurt zo’n 20 tot 25 minuten. De stukken zijn dan lekker hartig en krokant. Heerlijk met een groene salade en gebakken aardappeltjes en uiteraard een stevige rode wijn. Maar ook niet te versmaden als stevige snack.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*