aug 072005
 

Knoflook

Dit recept komt oorspronkelijk uit het Kookboek van de Hartstichting maar ik heb het inmiddels zodanig aangepast dat het mijn eigen recept geworden is. Het is nog altijd goed voor je hart, dat wel. Hoeveelheden geef ik niet want je bepaalt natuurlijk zelf hoeveel aardappelen je wilt eten. Meng in een kommetje een aantal eetlepels olijfolie met wat (veel) tenen uitgeperste knoflook en een hand verse kruiden zoals peterselie, tijm, rozemarijn en als je vis eet neem je dille. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes formaat dobbelsteen. Goed wassen en met een centimeter water in een schaal doen. Afdekken (belangrijk !) en in de magnetron. Als ik dit gerecht voor twee personen maak kook ik ze 6 minuten op 1000W. Even uitproberen dus. Je kunt ze altijd nog een minuutje terugzetten als ze nog niet helemaal gaar zijn. Afgieten en het olie/knoflook/kruidenmengsel erdoor scheppen.
Zalig, snel, simpel en gezond. De volgende dag niemand zoenen.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Knoflookpiepers uit de magno”

  1. En ook niet naar een belangrijke vergadering gaan waar Fransen geen deel van uitmaken 🙂

  2. Om knoflookadem heb ik me nog nooit zo druk gemaakt.
    Mensen die roken of net noten hebben gegeten, hebben ook een niet al te frisse adem.
    Deze aardappeltjes komen binnenkort bij ons op tafel!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*