aug 032005
 

Koffietaart

De firma Koopmans heeft heel wat lekkere recepten op de site staan. Het is de moeite waard daar eens rond te neuzen. Ik twijfelde over het gebruik van een paar producten en heb ze een vraag gesteld daarover. Het antwoord rolde binnen een dag keurig de mailbox binnen en ik wil het graag met jullie delen. Het hartige taartendeeg (diepvries) kun je inderdaad beter alleen gebruiken voor hartig maar de appelkruimeltaart-mix (pak) kun je voor veel meer smaken gebruiken dan alleen voor het maken van een appeltaart. En dat doen we in dit recept dan ook. Want ik ben weliswaar geen zoet meisje maar als er ergens een koffiesmaak in aanwezig is dan ben ik snel overgehaald. Maak deze taart voor het gemak in een springvorm maar zorg dat de rand van het deeg maar zo’n twee centimeter hoog is. Oven op 180 graden en maak de mix volgens aanwijzing op de verpakking. Neem 450 gram zachte kaas (Mon Chou) en klop dat met een mixer los samen met 100 gram rietsuiker. Als het goed gemixt is voeg je er 2 grote eieren en ongeveer 1 deciliter sterke zwarte koude koffie bij. Giet het mengsel in de vorm met de mix en bak in 35 tot 40 minuten gaar. Volledig koud laten worden en dan minimaal 3 uur de koelkast in. Lekker met slagroom maar ook met een simpele saus die je maakt van 1 kopje kant en klare karamelsaus gemengd met 2 eetlepels sterke zwarte koffie. Wat overblijft van de taart is de volgende dag nog lekkerder.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  6 reacties aan “Koffietaart”

 1. Hallo
  Ik heb van de week 2 maal een appeltaart gebakken met Koopmans taartmix.Maar tot mijn zeer grote spijt is het beide keren volmaakt mislukt.
  De randen en onder kant zijn gewoon zwart verbrand. En dat op een ovenstand van 120 graden.
  En zelfs korter dan een uur.
  Ra ra hoe kan dat?
  Met vr.groet Jopie Pothoven

 2. @ Jopie. Wellicht heb je de taart in het midden van de oven gebakken en dat is niet goed. Je moet een appeltaart (of boterkoek) altijd net iets boven de onderkant zetten en nooit in het midden. Ook zou een oventemperatuurmeter uitkomst kunnen brengen. Veel elektrische ovens staan op hogere temperatuur dan je denkt. Goed meten dus en vooral later dan het midden ! Je kunt dan de taart met aluminiumfolie afdekken als de bovenkant te bruin dreigt te worden terwijl de onderkant gewoon gaar wordt.

 3. Lieve Culinette,
  Je recepten zijn keer op keer overheerlijk om alleen al te lezen. Na al eens beroep te hebben gedaan op je website voor het kerstdiner, was het nu de ideale bron voor een lekkere vakantie-zoetigheid. Ik heb deze taart vandeweek gebakken en hij kwam prima uit de oven. Wel grappig om te zien hoe tijdens het bakproces de vulling rijst en bij het afkoelen weer geleidelijk inzakt. De monChou maakt dit tot een vrij zware taart, maar de combinatie met de koffie is wel overheerlijk! Mijn finishing touch: een paar toefjes room met daarop een mokkaboontje.
  Dank je voor de recepten en inspiratie van jouw website!

  Groetjes,
  Sanja

 4. mijn vrouw bakte fantastisch. nu, na haar overlijden, mislukte een eenvoudige apfelstrudel, helemaal zwart verkoold.
  dus temperatuurknop garandeert niet de gevraagde baktemperatuur.
  Heb nu weer een apfelstrudel. Als die niet mislukt wil ik jullie advies voor het bakken van die heerlijke taarten in de toekomst.
  groet

  Jean-Gerard

 5. Hoi,

  Ik heb deze taart nog wat aangevuld met een extra laag en slagroom. Dat viel zo goed uit dat ik dat hier graag wilde melden. Het gaat als volgt:

  Koffietaart

  Koopmans mix voor appeltaart
  400 g zachte kaas (Mon Chou)
  200 g tsuiker
  6 eieren
  2 dl koude zwarte koffie
  75 g boter
  50 g pure chocolade

  Oven op 180 graden

  Bereiden:

  maak de mix volgens aanwijzing op de verpakking.
  Neem 400 gram zachte kaas (Mon Chou) en klop dat met een mixer los samen met 100 gram rietsuiker. Als het goed gemixt is voeg je er 2 grote eieren en ongeveer 1 deciliter sterke zwarte koude koffie bij. Giet het mengsel in de vorm met de mix en bak 25 minuten onderin de oven. Volledig koud laten worden en dan ongeveer 1 uur de koelkast in.

  Oven op 170 graden

  In een steelpan 75 gram boter op een laag vuur smelten. De pan van het vuur nemen en 50 g pure chocolade in de boter laten smelten. De chocoladeboter in een kom schenken en met een garde 100 g kristalsuiker erdoor mengen. 4 eieren één voor één door het chocolademengsel kloppen. 1 dl koude koffie en 2 el sinaasappellikeur toevoegen. De taartbodem na 1 uur uit de koelkast halen en het chocolademengsel erop in de vorm schenken. De vorm in de oven terugzetten en de taart in ca. 30 min. afbakken.

  Decoreer de taart met slagroom, geklopt met 2 el. oploskoffie, een zakje vanillesuiker en 1 el kristalsuiker. Spuit een aantal rozetten op de taart. Meng kant en klare karamelsaus met 2 el. sterke koude koffie en maak een mooi lijnenspel van karamelsaus over de slagroom heen.

  veel bakplezier en vooral… SMULLEN!!

 6. hey,
  ik moet voor m’n school een resept maken.
  dit is erg lekker (hoop ik)
  gr. iemand van de fontein

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*