aug 162010
 

Lasagne met geroosterde aubergine

Eén van de favorieten in dit huis is Lasagne met geroosterde aubergine. Nu gaan we niet moeilijk doen over aubergine. Dat bestrooien met zout en vervolgens uitlekken, afspoelen en uitknijpen is allemaal nonsens. De bittere smaak die vroeger in aubergines te vinden was is er al jaren geleden uitgekweekt.
Dus snijden we de aubergine in dunne plakken, smeren die dik in met olie en roosteren/grillen/bakken we die plakken tot ze lekker bruin zijn. Ondertussen maken we bechamelsaus. We rukken een pot saus (pastasaus) open en stapelen de (verse) lasagnevellen met de aubergine en de saus in een ovenschaal. Wij strooien daar ook ruim knoflook in heel dunne plakjes tussen en natuurlijk een dikke laag parmezaan bovenop.
Altijd beginnen met saus in een lasagne. In de oven op 180 graden en na een half uurtje is het klaar. We moeten toch eens iets nieuws bedenken want we maken deze lasagne ondertussen met onze ogen dicht. Met als gevolg dat we laatst een keer de gegrilde aubergine vergeten waren en die er dus los bij aten. Ook heerlijk trouwens.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  15 reacties aan “Lasagne met gegrilde aubergine”

 1. Zie het helemaal gebeuren: Lasagne met gegrilde aubergine en dan de Lasagne met gegrilde aubergine apart.
  Leuk tikken zo’n zin: ctrl- C ctrl- V

 2. oei …. lekker dit… die ga ik deze week zeker proberen!!!! ben gek op aubergines, maar dan wel in combi met de rest… en idee van het openrukken van pot saus, scheelt me inderdaad tijd hem zelf te maken, maar waar vind ik een vergelijkbare kant en klare saus? tips?

 3. @Didi. Ik gebruik vaak die van Grand Italia. Smaak Formaggio of Basilicum. En dan een pot van 425 gram voor een lasagne voor twee personen.

 4. Komt de bechamelsaus helemaal bovenop? Of ook tussen de vellen?

 5. @Elma. Oei. Ik dacht dat iedereen dat wel wist. Niet dus. Hier komt de volgorde (voor alle lasagnes!) Eerst laagje tomatensaus of bechamelsaus om vastplakken aan de bodem te voorkomen. Vervolgens lasagnevel, dan aubergine (of welke vulling dan ook) dan tomatensaus, bechamelsaus, lasagnevel, aubergine etc.
  Je kunt er hier en daar ook wat parmezaan tussen strooien.
  Maar draai je de volgorde ergens om dan is het ook goed. Als je maar altijd met saus begint en daarop je eerste lasagnevel legt.

 6. wij hebben ‘m vandaag gegeten; nou zo lekker vegetarisch heb ik nog nooit gegeten, zei m’n man, die mag je nog wel vaker maken. Compliment aan jou, Cornette 🙂

 7. Ik ben zo blij dat ik het eindelijk ook eens van een ander hoor. Dat gedoe met zout en in een vergiet en iets zwaars erop en uitknijpen is altijd, eh, zo’n gedoe, en ik proef heel eerlijk gezegd nooit het verschil…

 8. Deed ook nooit moeite met zout en vergiet, maar onlangs toch eens geprobeerd. Er komt een lading vocht uit! Voor in een lasagne zou ik ook niet de moeite doen, maar zo, gegrild bij een gerecht zijn ze minder sponzig en lekkerder (vinden wij hier dan).

 9. @Yvon. Maar dat is met alle groente die je de behandeling zout/vergiet geeft. Probeer courgette of komkommer eens. Komkommer doe ik bijvoorbeeld altijd voor ik het door de yoghurt smijt anders zit er veel te veel vocht in.
  Maar men deed het met aubergine vanwege de bittere smaak. En daarvoor hoef je het dus niet (meer) te doen.

 10. Inderdaad moet komkommer icm zuivel zeker in een vergiet, zelfs zonder zaadlijsten nog veel te nat. Bij een Indische rijsttafel doe ik het niet, in het zuur kan dat vocht geen kwaad. En als het lui kan zal ik het zeker doen 😉 Van die bittere smaak bij aubergine wist ik niet, dacht puur het vocht.

 11. Ik heb dit laatst gemaakt en hij was heerlijk! Vanavond zet ik hem weer op het menu.

 12. Kun je dit ook een dag van te voren klaarmaken?

 13. Farrah abraham sex tape alleviate asking all about a whore priest as for a few minutes also all about a person’s chap redditor a arrived dismissed.

 14. I article associated with as Kim kardashian nude video acquiring a new bloke.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*