apr 072010
 

lentesoep
Daar ben ik eindelijk weer. Verhuizing achter de rug. Nog niet alles is op orde maar de keuken wel. Langzaam maar zeker komt er ook weer wat meer tijd om te koken.
En op van die heerlijk zonnige dagen gaat een lentesoepje er altijd in.
Liter kippenbouillon en daar gaat één heel fijngesneden kipfilet in en twee tenen fijngesneden knoflook. Laat koken tot de kip gaar is. Dat zal zo’n 5 minuutjes zijn.
Soep eventueel afschuimen.

Vervolgens doen we erbij: een kleine fijngesneden prei (bosuitjes mag ook), een kleine wortel of een paar bospeentjes in plakjes, een flinke hand (of twee) tuinboontjes of sperzieboontjes, een klein kopje rijst of een flinke hand pasta naar keuze.
Als de rijst/pasta gaar is gaat er, vlak voor het opdienen, het sap van een half limoentje door en een hand fijngesneden dille. Platte peterselie is ook lekker.
Vanwege de rijst of pasta is dit geen soep om te bewaren. Niet teveel maken dus en gelijk opeten. Dat laatste is geen straf.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Lentesoep”

  1. Fijn dat de verhuizing achter de rug is en je weer tijd hebt om te koken en schrijven.

  2. Het is wel héél erg vroeg lente, zeg. Al die groenten zijn er nog niet van eigen grond. En voor sperziebonen moet het toch echt wel zomer zijn :-).

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*