jun 162011
 

Macaronischotel met ricotta en tomaatjes

Kan van alles zijn zo’n ovenschotel met een krokant kaasbovenlaagje. Maar het is een doodgewone macaronischotel. Alhoewel? Zo heel gewoon is het nou ook weer niet. Om te beginnen verklap ik vast even dat ik volkorenmacaroni gebruikt heb. Daarom noem ik het geen pastaschotel want dan komt er weer allemaal gezeur over het feit dat echte pasta-eters nooit volkorenpasta eten. Want volkorenpasta is geen echte pasta.
De ingrediënten zijn ook niet doorsnee voor een macaronischotel. Maar wel heerlijk en ideaal voor een vleesloze dag. Voor vier personen neem je 250 gram volkorenmacaroni. Gaarkoken, afgieten en even wegzetten.
Meng in een grote kom 250 gram ricotta met 1,5/2 eetlepels grove mosterd, 200 gram gehalveerde kerstomaatjes, 100 gram heel fijngesneden zongedroogde tomaatjes op olie en wat verse tijm (of bieslook, of rozemarijn, of oregano). Persoonlijk heb ik altijd wel een beetje room in de koelkast staan en een klein scheutje erdoor kan helemaal geen kwaad. Hoeft niet. Mag wel.
Breng het geheel op smaak met wat peper en zout en kiep er de macaroni door. Alles in een grote ovenschaal en fijne laag geraspte kaas erover. Klaar!
Oh nee, het moet nog in de oven. Die zetten we op 180 graden en dan kan de schotel er 20/25 minuten in. Fijne groene salade erbij en mooi wijntje.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Macaroni met ricotta, mosterd en tomaatjes”

  1. Gaan we lekker morgen eten…. heerlijk. Het wijntje staat al koud. 🙂

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*