dec 312007
 

Minestronesoep

En als je het dan helemaal gehad hebt met al dat eten en al die bollen en ballen dan gaat een simpel soepje er wel in. Dit recept kreeg ik van Vriendin en dat kun je zien want als ik een recept krijg van iemand dan begint het altijd met een net ingrediëntenlijstje. Iets wat ik nooit doe.
Het recept zelf heb ik “herschreven” naar de Culinettemanier. Ook heb ik iets weggelaten. Want Vriendin schept het vet van de bouillon en dat doe ik niet.

Benodigdheden:
1 pot witte bonen (ca. 370 gram)
1 ui gesnipperd
400 gram Italiaanse roerbakmix
1 pot runderbouillon
1 blik/pakje tomatenblokjes met knoflook
Olijfolie
1 ciabatta of focaccia

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak een gesnipperde ui glazig. Voeg de Italiaanse roerbakmix (AH 400 gram) toe en bak 5 minuten omscheppend mee. (evt. kun je Italiaanse kruiden toevoegen) Doe er de pot runderbouillon bij samen met een blik tomatenblokjes. Voeg nog twee potten water toe, breng de soep aan de kook en laat het daarna 20 minuten met de deksel op de pan zachtjes sudderen. Als laatste gaat de pot uitgelekte witte bonen erin en dan nog 10 minuten prutten. Als de soep te dik is kun je nog wat extra water toevoegen. Serveer de soep met warm brood.

In plaats van Italiaanse roerbakmix kun je natuurlijk zelf groente snijden. Bleekselderij, worteltjes, paprika, courgette. Ook kunnen er blokjes salami in of ham.
Maar laat nooit de witte bonen weg. Die horen echt bij een Minestrone.
En op dat warme brood smeer ik natuurlijk dikke boerenboter.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Minestronesoep”

  1. Kijk dat is nog eens een fijn voorstel voor het nieuwe jaar. Een voedzaam soepje!

    Goede jaarwisseling Culi/Cornette! En alle goeds voor het nieuwe jaar toegewenst!

  2. ik gooi in mijn tomatensoep italiaanse groentemix, bonen . in het soepbakje eerst wat gekookte tagliateli, dan de soep dan verse peterselie en dan wat kaas erover. las dit recept ooit op een AH site en ben hem nooit meer vergeten.

  3. Ja, eigenlijk ‘hoort’ er wel een restje pasta of rijst in minestrone.
    Het is eigenlijk een restjessoep, van een Italiaanse pastahap met tomaten of iets anders Italiaans.
    Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Minestrone

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*