aug 182005
 

Mozzarella,tomatentaartje

Dol ben ik op zaken die je in een handomdraai op tafel zet en die toch iets bijzonders hebben. Dit hapje doet het heel goed als hapje maar met een beetje gemengde sla (inclusief een eetlepel mooie dressing) is het ook een geweldig voorafje. Laat wat plakjes bladerdeeg ontdooien en steek met een niet al te kleine vorm (soepkom) rondjes uit. Bestrijk deze met geklopt ei, prik in het midden wat gaatjes met een vork en kerf met een mes voorzichtig op 1 cm van de rand het bladerdeeg wat in. De randen komen dan omhoog in de oven. Bestrijk het midden met pesto of tapenade en leg er wat plakjes (niet teveel !) rijpe tomaat op. Plak Mozzarella erop en wat sprietjes verse tijm. Afmaken met zwarte olijven. Dan 15 tot 20 minuten in de oven op 220 graden. En als je er voor het serveren nog wat verse basilicum op doet dan is het succes verzekerd.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Mozzarella/tomatenhapje”

  1. Zo, dat lijkt me lekker!
    Maar in een handomdraai???
    Ik moet hier heeeeeel vaak mijn hand voor omdraaien.

  2. Uitgeprint… we gaan het zeker proberen, eenvoudig doch smakelijk en volgens ons zal het er erg leuk uitzien!!!

  3. Vanavond dit gerechtje gegeten… prima gelukt en inderdaad zeer eenvoudig om te bereiden! Super receptje!

  4. Afgelopen weekend gemaakt. Heerlijk!!!
    Wederom bedankt.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*