okt 312007
 

Zeewolf

Enig idee wat dit voor vis is? Nee zeker. Het zou me verbazen want waar zie je nog vis op deze manier verkocht worden? Moet je wel een hele goeie viswinkel treffen. Hier in de buurt komt dat bijna niet meer voor. Alles kant en klaar in de winkel en niks wordt er meer schoongemaakt waar je bij staat.
Dit is een zeewolf. Prima te gebruiken voor de Noordzeesoep van vandaag maar je kunt er ook andere witte vis voor nemen.
Snij de vis in kleine blokjes. Breng 1,5 liter visbouillon (te koop in potten) aan de kook en doe daar 2-3 stengels bleekselderij en 3 bosuitjes (alles ragfijn gesneden) bij. Na 5 minuutjes voeg je de vis toe. Na nog een paar minuutjes gaan er twee grote tomaten (zaadjes eruit en in stukken gesneden) in en het sap van een halve citroen. Nu niet meer koken maar wel goed warm houden. Een minuutje voor het serveren (niet eerder want dan worden ze taai) schep je 100/150 gram garnalen door de soep.
Serveren met croutons en oude geraspte kaas voor de liefhebbers.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*