dec 172018
 

Kookgodin en op twitter de Lijsttrekker van het #vakantiekiloproject La Belle au Bois maakte de Paddenstoelenkaviaar uit het onvolprezen boek Samarkand (lees hier de recensie en koop dat boek) en zette een foto op twitter. Direct vroegen een aantal mensen naar het recept (zoals wel vaker als Belle iets op twitter zet) en derhalve besloot ik dat het dan ook maar gedeeld moet worden via deze blog. Want het is heerlijk! En nu met de feestdagen voor de boeg kunnen we wel wat lekkere recepten gebruiken.

We lezen in Samarkand dat de Russen deze zijdezachte, romige paté op boekweitblini’s serveren. Je kunt het natuurlijk ook op een stukje brood eten. Het moet lauwwarm zijn of op kamertemperatuur. Daar gaan we.

Smelt wat boter in een grote koekenpan en doe daar 250 gram fijngehakte kastanjechampignons en 2 fijngesneden sjalotten bij. Bak het geheel 5 minuten zodat het vocht kan verdampen. Doe er dan 2 tenen uitgeperste knoflook bij en bak nog 1 minuut alles door. Haal dan de pan van het vuur. (En zet het vuur uit, denk ik dan).

Vervolgens doen we er door: een 1/2 theelepel paprikapoeder, een 1/2 theelepel cayennepeper, 2 etlepels crème fraîche, 2 eetlepels geroosterde en daarna fijngehakte pijnboompitten, 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie. Meng het geheel en breng het op smaak met citroensap, zout en peper.

Je kunt met deze heerlijke ‘kaviaar’ vast nog veel meer dan alleen op blini’s of stokbrood serveren. Maar dat mag je helemaal zelf bedenken.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*