nov 112008
 

German Pancake of Dutch Baby

De Amerikanen noemen dit een German Pancake of een Dutch Baby. Beetje gek zijn ze wel. Erg leuk voor de zondagmorgen of straks tijdens het feestdagenontbijt. Het is erg eenvoudig maar zorg er altijd voor dat de vorm goed heet is en de boter gesmolten en bruisend voor het beslag erin gaat. Net als bij het gewone pannenkoeken bakken.
Er zijn veel recepten te vinden voor deze kruising tussen een soufflé en een pannenkoek. Google eens op die gekke namen en je zult er veel vinden. Hier de mijne:
Neem een lage vorm of ovenschaal. Maximaal zo’n 5-7 cm hoog en vooral geen springvorm.
Oven op 220 graden en de vorm (met een dikke klont boter) zet je vast in het midden. Klop 3 grote eieren los met 1,8 dl melk, 2-3 eetlepels room, 100 gram witte bloem en een theelepel kaneel. Als de oven goed op temperatuur is en de vorm en boter heet, beweeg dan de vorm zodanig dat de boter over de hele bodem en zijkant zit. Giet het beslag erin en zet direct terug in de oven.
Na 20-25 minuten heb je een Dutch Baby. Direct op tafel en dik poedersuiker of stroop erover. Hoeveel beslag in de vorm? Centimetertje of 1,5. Kwestie van uitproberen. Kleine vormpjes kunnen ook. Bij Hunger Hunger vond ik een goed idee. Zij gebruikt van die aluminiumschaaltjes.
Zo’n Dutch Baby zakt gelijk in elkaar als hij uit de oven komt maar dat hoort zo. Ook heerlijk met gebakken eieren en spek. Of vers fruit als je zonodig gezond moet doen.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Pannenkoek uit de oven”

  1. Sinds enige tijd kom ik regelmatig op je site kijken en ik geniet er erg van. Vooral opmerkingen zoals aan het eind van dit recept “fruit voor als je zonodig gezond moet doen” vind ik top! Ik ben geen culinaire hoogvlieger maar doe mijn best en van tijd tot tijd verbaas ik mezelf en mijn disgenoten. Daarnaast ben ik dol op het lezen van kookboeken en culinaire weblogs, dus als jij blijft schrijven, blijf ik lezen. Groetjes, Olga

  2. Ik heb het afgelopen zondag gemaakt en het was een groot succes. Lekker en ook leuk om naar te kijken als het rijst in de oven, Ik ga dit vast nog vaker maken.

  3. Een recept voor pannekoeken.

  4. Lekker! Onze schoonzoon maakt ook zoiets bij ‘ de sunday roast’ waarvan ik de indruk heb dat ik het net zo goed meteen op mijn kont kan plakken….

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*