apr 062006
 

Pasta La Bandiera

Dit pastagerecht heeft de naam van de Italiaanse vlag omdat het dezelfde kleuren heeft. De combinatie pasta met aardappel kom je in Nederland nauwelijks tegen terwijl het in Italië helemaal niet ongewoon is. Het is absoluut het proberen waard dus aan de slag ! Voor vier personen snij je twee grote aardappelen (vastkokers) in dobbelstenen. Doe de aardappelblokjes in ruim kokend water (dus niet op z’n Hollands opzetten met koud water en aan de kook brengen) en doe er na 4 minuten 300 gram grote pasta bij. In een braadpan smoor je ondertussen wat knoflook (teentje of 3/4) met een half blikje ansjovis. Doe er na een minuut 2 blikken tomatenblokjes bij en wat basilicum. Zet het vuur hoog en laat lekker prutten. Giet de pasta/aardappel af en roer deze door de tomatensaus. Vlak voor het serveren schep je er 50 gram rucolablaadjes door en een hand geraspte parmezaan of pecorino.
Uiteraard staat er ook een schaal van dezelfde geraspte kaas op tafel.
Pasta met aardappel. Heus, gewoon doen.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Pasta La Bandiera”

  1. Heerlijk. Die gaan wij maken.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*