aug 272013
 
Pasta met bloemkool

Pasta met bloemkool

Eerst lezen! Niet gelijk wegklikken en denken dat dit niks is. Ja, er waren mensen op twitter die echt in de veronderstelling waren dat pasta met bloemkool dus direct in de kliko gekiept kon worden.
Nou echt niet. Housop zeg! Een hartstikke lekkere pasta voor een vleesloze dag. Tenzij je het eet bij een gegrilde kipfilet ofzo. Dan is het geen vleesloze dag.

Voor twee personen nemen we een halve bloemkool in kleine roosjes en 200 gram pasta. Wij namen penne.
Grote ui en een paar tenen knoflook fijnsnijden en fruiten in wat olie. Na 5 minuutjes doen we erbij:
Een stuk of 3/4 in reepjes gesneden zongedroogde tomaten, 10 kerstomaatjes in stukken, een handje zwarte olijven en een eetlepel kappertjes fijngesneden en wat verse kruiden.
Dat kan van alles zijn. Van rozemarijn tot tijm of salie. Of een mix daarvan. Ik haal nog weleens zo’n doosje Italiaanse kruiden waar van alles inzit.

We koken de pasta en de laatste 5 minuten gaan de bloemkoolroosjes erbij. Afgieten en omscheppen met de rest.
Als laatste malen we er wat chilipeper overheen. Handig die kleine molentjes met gedroogde chili.
Op je bord mag er geraspte oude kaas over.
Smullen.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  6 reacties aan “Pasta met bloemkool”

  1. Hoe verzin je het?! Wat heb ik in huis: bloemkool en pasta en niet heel veel zin om uitgebreid te koken. Topsuggestie dit!

  2. volgens mij had je ook een recept bloemkool pasta tomaat creme fraiche mosterd en dan grill of oven weet ik niet meer zeker.Kan ik niet meer terug vinden. Was ook heel lekker.

  3. Geloof het of niet, mijn Italiaanse wederhelft lust geen tomaten, eigenlijk helemaal geen groentes, maar tomaten zijn echt een verschrikking. Nu hij sinds enkele jaren in Nederland is probeer ik toch de standaard 200 gram groentes per dag erin te krijgen (met weinig succes want ik kan natuurlijk nooit koken als een echte Italiaanse mama). Maar, ik dit recept gemaakt -zonder tomaten- en hij heeft weliswaar bijna alle bloemkool opgegeten. Vooral olijven en kappertjes samen met de kruiden en de pasta maakte al een uitstekende basis. Goede inspiratie op gedaan, wat redelijk uniek is aangezien er in veel pasta gerechten voornamelijk tomaat zit! Kijk uit naar de volgende recepten! Buon appetito!

  4. Superlekker recept!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*