jul 062005
 

Courgette

Helaas heb ik er (nog) geen foto van maar jullie moeten me op mij woord geloven dat dit een zalige pastaschotel is. Wij hebben twee courgetteplanten op het terras en dat is een ietsjepietsje veel. Courgette staat dus regelmatig op het menu en de rest delen we uit.
Voor deze schotel voor 2 personen mag je iets meer pasta nemen dan normaal omdat er geen vlees en zware saus bij zal komen.
300 gram dunne spaghetti. 1 flinke courgette (of 2 kleine) met de kaasschaaf in lange repen. Zaadjes kunnen weg. 300 gram walnoten hakken. Smoor de courgetteslierten in olie. Spaghetti (gekookt natuurlijk) en walnoten erdoor. Flinke hand fijngesneden peterselie en lekker veel zwarte peper.
Bestrooien met fijngeraspte kaas naar keuze. Als je het in huis hebt is het lekker om in dit gerecht walnootolie te gebruiken maar het hoeft niet.


Belangrijke update:
Zoals jullie zien heb ik inmiddels de foto vervangen door die van de pastaschotel. Ennuh …… eerlijk gezegd was het een beetje veel voor twee personen. Daar blijkt uit dat wij vroeger veel grotere eters waren dan we tegenwoordig zijn. Wat een paar jaar geleden met gemak opging is nu gewoon teveel. Goed teken maar wel iets om rekening mee te houden.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Pasta met Courgette en Walnoten”

  1. Nu weet ik wat ik vanavond op tafel ga zetten!!!
    Het klinkt heerlijk, sprak de pastaliefhebster!

  2. Gister gegeten. Bij ’n volgende keer (die zéker komt!) ga ik de hoeveelheden iets aanpassen, voor ons (2 pers.) waren deze aan de ruime kant maar niet getreurd, hebben we vanaag nóg ’n beetje ‘Pasta met Courgette en Walnoten’. Héérlijk!

  3. klinkt lekker en eenvoudig. gaan we vanavond eten. dank je wel!

  4. hapje op. ik vond t wel wat flauw. ik heb er nog snel een gorgonzola-room sausje bijgemaakt en er doorgeroerd. maakte het wel wat lekkerder, althans vonden wji

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*